Studio Vision

Transavia

Elk project heeft een eigen visie

Opdrachtgever: Transavia Studios
Expertise: Conceptontwikkeling en campagne

Opdracht

Transavia is een groot bedrijf waar veel mensen werken en waar dus ook geregeld nieuwe collega’s starten. Binnen het bedrijf bestaan vier grote afdelingen, die niet écht met elkaar verbonden waren. Dit zorgde ervoor dat nieuwe medewerkers op een andere manier binnenkwamen. Er was voor hen geen gezamenlijk onboarding proces ontwikkeld, zodat zij zich welkom voelden en samen goed van start konden gaan. 

Probleem

Het probleem dat naar voren kwam – de vraag achter de vraag – was veroudering van documenten en het missen van een eenheid binnen het bedrijf. Met eenheid wordt bedoeld dat het verwelkomproces van nieuwe medewerkers op iedere afdeling hetzelfde is, en dat hier een persoonlijke twist van Transavia aanzit. Transavia was met deze opdracht puur opzoek naar vernieuwing, Studio Vision zag een andere kans. 

Aanpak

We zijn gestart vanuit de identiteit, deze hebben we als basis genomen. Vanuit hier hebben we gekeken naar hoe we specifieke aspecten van het bedrijf konden vertalen naar een welkomstgevoel voor nieuwe medewerkers. 

We zijn in gesprek gegaan met de doelgroep en hebben bekeken hoe concurrenten te werk gingen. Door de verzamelde data in combinatie met de identiteit van Transavia kwamen we erachter dat de beleving van de medewerker als bezoeker het belangrijkst was. 

Oplevering

Nadat we ideeën hadden opgedaan voor een oplossing, maakten we meerdere voorstellen.

Uiteindelijk leverden we vier conceptvoorstellen op. Het definitieve idee was een persoonlijke ontvangst vanuit Transavia. Dit persoonlijke karakter is doorgevoerd in een welkom-aan-boord-mail, een videoboodschap van collega’s en een onboarding-ticket welke een voucher is voor een goodie-pakket voor kantoor. 

Kennismaken?