Studio Vision

Havana

Elk project heeft een eigen visie

Opdrachtgever: Havana Tilburg
Expertise: Branding en merkpositionering

Opdracht

Havana Tilburg is een eetcafé geheel in Cubaanse stijl. Je kunt er heerlijk borrelen onder het genot van een cocktail en wat nachos, of een hapje eten. De eigenaar van de horecaonderneming gelooft sterk in zijn concept: Een stukje Cuba in Tilburg. 

De eigenaar nam contact op met Studio Vision, omdat hij niet de gewenste doelgroep aantrok. Havana had het idee dat ze alleen dagjesmensen als gasten kregen, terwijl ze juist graag de Tilburger aan wilde spreken en bedienen. Ze waren opzoek naar vaste, Tilburgse gasten. 

www.studiovision.nl/over-ons/

Probleem

Na het eerste gesprek en onderzoek bleek dat er juist veel mensen uit Tilburg naar Havana kwamen. De sfeer bleek niet consistent genoeg te zijn voor de gasten. Het merk ‘Havana’ werd buiten op het terras, anders ervaren dan binnen. Er was dus geen consistentie en eenheid in het merk. De doelgroep die Havana bezocht kwam enkel voor twee dingen: cocktails en nachos. Er lag dus teveel nadruk en focus op de producten en niet op merk zelf. 

Aanpak

Ook hier startten we vanuit de identiteit, de doelgroep en de concurrerende markt. Tevens onderzochten we op basis van welke aspecten gasten een horecazaak uitzoeken. We kwamen erachter dat Tilburgers die in de stad wonen, vaste plekken hebben die ze bezoeken. Om ervoor te zorgen dat specifiek deze mensen Havana vaker zouden bezoeken, bekeken we in eerste instantie wat we konden verbeteren aan de identiteit. De visie was sterk en duidelijk. Echter waren de kernwaarden niet onderscheidend genoeg en hadden ze geen herkenbare USP’s. 

De oplossing lag uiteindelijk niet in het aanpassen van de droom van de eigenaar, maar in het framen van deze droom. Ofwel, het doel was dat de gasten Havana het merk niet zouden herkennen op productniveau, maar op beleving en merk.

Oplevering

De nieuwe identiteit samen met een brand book en een belevenispitch vormden de uiteindelijke oplevering. Hierin waren ook brand guidelines te vinden die het bedrijf in de toekomst aan kon houden. 

Kennismaken?